L’Aleví, 4rt al Campionat d’Espanya

L’equip aleví del Cent Patins ha aconseguit, al Campionat d’Espanya que acaba de finalitzar a Valladolid, una molt meritòria i merescuda 4a plaça, la “medalla de xocolata”, tal com és coneguda popularment a l’argot olímpic.

En una actuació que ha anat de més a menys, l’equip ha donat la cara en tot moment, com ho demostra el fet que han sigut capaços de derrotar clarament a un dels finalistes del campionat (CHL Aranda), al vigent campió de Catalunya (SAB Tucans) a l’amfitrió i un dels favorits com el CPL Valladolid i només han conegut la derrota devant el flamant campió CPILC i el tercer classificat Las Rozas.

Després d’una lligueta espectacular, amb les tres victòries anteriorment esmentades, i acabant com a primers de grup i amb ple de punts, l’equip és presentava a jugar les semifinals contra els castellonencs CPILC Playas de Oropesa. El partit va començar amb un domini aclaparador dels valencians, fent valer la seva superioritat física per imposar-se en tots els duels individuals i tenint moltes oportunitats de gol. Al cap de 5 minuts el marcador ja era de 0-2, però un gol del Bern, encara ens feia somniar amb la remuntada, tal com havia passat als anteriors partits. Tanmateix, després de malbaratar alguna oportunitat d’empatar el partit, a partir del minut 10, els jugadors del CPILC van posar una marxa més i, davant la impotència dels nostres espartans, els gols van anant caient un darrera l’altre, deixant el marcador al descans amb un clar i desfavorable 1-7. Al descans, el Nacho va intentar aixecar una mica la moral dels rubinencs, que van sortir a intentar fer la matxada i van crear alguna clara oportunitat de gol, que per mala sort o encert del porter rival, no va entrar. No obstant això, va ser un miratge, perquè els castellonencs van continuar a la seva i, afavorits per les dimensions de la pista i la seva velocitat de patinatge, es presentaven una i altra vegada davant la Berta, qui, emulant a Gary Cooper a “Sólo ante el peligro” rebia tirs des de tots els angles imaginables. El partit va finalitzar 3-12, després que un inconformista Bern volgués maquillar el marcador final.

Tocava lluitar per la medalla de bronce al partit de diumenge matí contra els Caníbales de Las Rozas. Potser algú, després de les semifinals, esperava una “gran buffet” dels madrilenys, però els rubinencs van sortir amb les piles posades i amb ganes de competir. El partit va començar igualat i amb un major domini dels catalans, però al minut 9, va començar a posar-se costa amunt amb un resultat desfavorable de 0-2. Tanmateix, un gol del Bern, ens posava al descans amb un mínim desavantatge. A la represa, els madrilenys van tornar a marcar, però novament el Bern, assistit pel Marc Cambra, aquesta vegada, va tornar a deixar les espases per tot l’alt. S’arribava amb aquest resultat als darrers dos minuts, quan aprofitant un power, els Canibales van marcar el quart i poc després, ja a la desesperada i sense porter, van certificar el definitiu 2-5 al marcador, deixant als nostres jugadors amb la mel als llavis i la lògica decepció per la derrota però, amb la certesa, que amb un any més d’aprenentatge i desenvolupament físic, tenen totes les possibilitats a les seves mans de millorar aquesta quarta plaça final i, perquè no somiar, d’alçar-se amb el campionat. Com diu la història, els 300 espartans van ser finalment derrotats a Termopilas, però amb el seu exemple d’esforç i superació, només un any després, la situació es va revertir.

Només ens queda, finalment, felicitar a tots els equips participants pel gran nivell de joc, i per al bon ambient que hem gaudit tots plegats a Valladolid, frikis i no frikis en bona germanor. I acomiadar-nos fins a la temporada que ve, sense voler oblidar-nos de desitjar-li molta sort i molts èxits al Nacho en la seva nova etapa fora de Rubi. Moltes gràcies per tot!

Comentaris

comentaris