Inoportuna derrota de l’Aleví

Els nois de l’Aleví del Cent Patins van patir dissabte una inoportuna i inesperada derrota al partit disputat a casa contra Gadex. Inoportuna perquè deixa escapar una bona oportunitat de consolidar la classificació de cara al playoff i inesperada perquè tot i la derrota al partit d’anada, l’equip estava amb confiança i segur de les seves possibilitats. Potser precisament va ser l’excés de confiança el que va fer que l’equip jugués sense ritme ni intensitat, amb excessiva lentitud, i pecant de massa individualisme. Pecats capitals a un esport on sempre prima la velocitat, la intensitat i el joc col·lectiu. Tot i això, l’equip va sortir al partit buscant el gol i atacant.

Els primers cinc minuts van ser de domini total dels nostres, amb bones ocasions del Bern, del Pau i de l’Okai, sense encert de cara a gol però. Aquesta falta d’encert va fer que l’equip visitant agafés confiança i comencés a contraatacar amb perill, obligant a la Berta a fer dues bones aturades, abans que el Marc Cambra aconseguís a la fi, després d’un rebot del porter, marcar el primer gol dels espartans quan faltaven 8 minuts per la mitja part. L’alegria va durar exactament 15 segons, els que va trigar Gadex a empatar el partit. Els rubinencs van intentar avançar-se novament al marcador, i van gaudir d’un power a favor, que no va ser aprofitat. En canvi, els visitants, van treure profit de la superioritat, per l’expulsió temporal de l’Iker, i van aconseguir marcar i posar l’1-2 al marcador. Va ser un cop moral important pels nostres, més encara quan abans de la mitja part, els vallesans van perforar novament la porteria local. Així es va arribar a la mitja part amb un inquietant 1-3 al marcador.

A la segona part, el Nacho va intentar animar l’equip i reorganitzar línies amb la idea de remuntar el partit. El Joshua va substituir a la Berta a la porteria i els benjamins convocats van intentar aportar el seu entusiasme. El partit es va convertir en un domini infructuós per part dels nostres, amb el rival defensant amb intensitat però sense renunciar a contraatacar, cada vegada amb més perill. Es va tenir un power a favor, que novament va ser desaprofitat pels nostres. No es veien còmodes amb el puck i es cometien errades contínuament. Les passades eren imprecises i a destemps i costava molt dominar la pastilla. Així el rellotge corria i les poques ocasions creades eren aturades pel porter i la defensa rival, desesperant als nostres, perquè el gol que els hi donés esperances de remuntar no hi arribava. El que si va arribar quan faltaven 32 segons pel final va ser el quart gol dels visitants, en un contracop, que va deixar el nostre equip grogui. El partit no es va acabar aquí, ja que en mig del desconcert dels rubinencs, els visitants es van trobar amb una catifa directa a la porteria local i en qüestió de 20 segons va aconseguir marcar tres gols més, deixant el marcador final en un exagerat 1-7.

En resum, un partit per oblidar però al mateix temps per aprendre, de les errades individuals i col·lectives, i perquè els jugadors siguin conscients que per guanyar partits, es jugui contra qui es jugui, s’ha de donar el màxim de cadascú en tot moment, tant físicament com mentalment. Esperem que serveixi de lliçó per a les properes i importants fites del calendari.